середа, 10 квітня 2019 р.

ВЕСНЯНИЙ ЦИКЛ СВЯТ



На виконання указу Президента України від 13 жовтня 2015 р. № 580 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016–2020 роки» Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В. О. Сухомлинського підготовлено рекомендаційний бібліографічний список на тему «Весняний цикл свят» із циклу «Державні, народні та шкільні свята».

Вашій увазі пропонується перший список «Весняний цикл свят», де для вас виокремленні державні свята, зокрема:

1. Міжнародний жіночий день (Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир) – свято жіноцтва, що відзначається 8 березня.

2. 205 років від дня народження Т. Г. Шевченка 9 березня.

3. Міжнародний день птахів – екологічне свято, яке відзначається щорічно 1 квітня, проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера».

4. Міжнародний день польоту людини в космос. Україні 12 квітня відзначається як День працівників ракетно-космічної галузі України.

5. День довкілля відзначають в Україні згідно з указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 р. № 855/98 щорічно у третю суботу квітня.

6. Чорнобильська катастрофа – екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 р.

7. Великдень, Воскресіння Христове, Пасха – одне з найдавніших християнських свят, встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа.

8. День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна традиційно вшановує 8–9 травня.

9. День матері – міжнародне та локальне свято. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 р., у другу неділю травня.

10. День науки – професійне свято працівників науки України. Відзначається щорічно у третю суботу травня.

11. День слов’янської писемності і культури встановлено в Україні згідно з указом Президента України «Про День слов’янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 р.

12. Останній дзвоник – традиційне свято школярів, які закінчують навчання.






Немає коментарів:

Дописати коментар