пʼятниця, 6 травня 2022 р.

Всеукраїнський вебінар «Бібліотеки: свідки і творці історії рідного краю в умовах воєнного часу»


28 квітня 2022 р. Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В. О. Сухомлинського Національної академії педагогічних наук України (далі – ДНПБ) проведено Всеукраїнський вебінар «Бібліотеки: свідки і творці історії рідного краю в умовах воєнного часу», в якому взяли участь понад 100 фахівців освітянських бібліотек з багатьох областей України.

Його учасники обрали гасло, під яким рухатимемося вперед – «Працюємо на перемогу!».

Головний бібліотекар відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності Олена Гончаренко ознайомила учасників вебінару з відкритою на веб-порталі ДНПБ рубрикою «Бібліотеки в реаліях війни», де представлено корисні інформаційні ресурси. Доповідачка порекомендувала колегам, не зважаючи на складний для всіх час, підвищувати свій професійний рівень з використанням різноманітних матеріалів, розміщених на порталі ДНПБ у рубриці «Бібліотечному фахівцю». Ґрунтовним і актуальним був виступ головного бібліотекара відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності Міляуши Лапади, яка представила інформаційний огляд-презентацію «Діяльність бібліотек в умовах війни».

Модератор заходу, завідувач відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ Ірина Хемчян наголосила на тому, що в тяжкі часи воєнної агресії Російської Федерації проти суверенної української держави та геноциду українського народу ДНПБ спрямовує свої зусилля на всебічну підтримку Батьківщини та її Збройних Сил, а також на згуртованість бібліотечної спільноти в боротьбі проти ворога.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар