вівторок, 26 вересня 2023 р.

Рекомендації Президії та активу ВГО Українська бібліотечна асоціація щодо проведення загальноукраїнських акцій до Всеукраїнського дня бібліотек – 2023

Всеукраїнський день бібліотек 2023 – акція єдності бібліотекарів, читачів, спільнот, які відчувають силу і біль українців. 

Шановні друзі!

Святкування Всеукраїнського дня бібліотек – це про необмежений креатив! Упродовж багатьох років ви організовували й успішно реалізовували багато цікавих заходів, як то: флешмоб «Як пройти в бібліотеку?», квест «Навколо бібліотеки за 80 хвилин», акція «Ніч у бібліотеці», фільм «Бібліотека. Реалії часу», Бібліозустріч «Формуємо корисні звички читання», святковий тиждень «Бібліотека для тебе», бібліотечні велопробіги, бібліофести тощо.

Вже другий рік поспіль наше професійне свято, як і життя країни в цілому, затьмарене військовою агресією з боку росії. Втім, не опускаємо руки! Наша мета – робити все для наближення перемоги не тільки у Всеукраїнський день бібліотек, а й щодня!

Свято, яке ми з вами і поціновувачі бібліотек відзначають вже 25 років поспіль, цьогоріч має на меті не лише нагадати суспільству про роль, досягнення і потенціал бібліотек, а й створити атмосферу підтримки нашим хоробрим Воїнам, колегам і всім українцям незалежно від їхнього місцеперебування.

Українська бібліотечна асоціація пропонує поставити наголос на значній ролі бібліотек в організації допомоги українцям, які змушені були полишити свої домівки, на підвищенні іміджу бібліотек і бібліотечних працівників та посилити адвокаційну компоненту заходів.

Для підтримки іміджу бібліотеки як соціальної інституції Президія та актив УБА пропонує організувати і провести 30 вересня у бібліотеках відповідні заходи, детальніше за покликанням https://ula.org.ua/novyny-ta-podii/novyny/5127-rekomendatsii-prezydii-ta-aktyvu-vho-ukrainska-bibliotechna-asotsiatsiia-shchodo-provedennia-zahalnoukrainskykh-aktsii-do-vseukrainskoho-dnia-bibliotek-2023

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар