пʼятниця, 5 липня 2024 р.

Роз’яснення стосовно встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції

Міністерство культури та інформаційної політики України розглянуло лист Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» від 14 серпня 2023 року № 51 (вх. реєстраційний номер МКІП від 15 серпня 2023 року № 202318325/06-23) щодо надання роз’яснень стосовно особливостей застосування норм Закону України від 19 червня 2022 року № 2309 «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України» та повідомляє про таке.

Режим доступу Щодо_розяснень_застосування_норм_Закону.pdf (ula.org.ua) 

 

понеділок, 1 липня 2024 р.

Формування у користувачів шкільних бібліотек звички та потреби в читанні. УБА

26 червня 2024 року відбувся вебінар “Формування у користувачів шкільних бібліотек звички та потреби в читанні” під час якого учасники заходу ознайомитись з кращими практиками бібліотечної роботи, популяризації місії та завдання УБА, а також запросити колег до спільноти - секції працівників шкільних бібліотек.
Під час іебінару організатори заходу Олена Леонідівна Гончаренко, на сьогодні очолює секцію працівників шкільних бібліотек, завідувачка відділу науково-методичної, соціокультурної та міжнародної діяльності ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, яка є методичним центром для освітянських бібліотек, Матвійчук Оксана Євгенівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри освітнього лідерства ІПО Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, старший науковий співробітник відділу науково-освітніх інформаційних ресурсів ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, підбили підсумки роботи секції за І півріччя секції.
Завідувачка бібліотеки Миколаївського ліцею № 22 Бондар Софія Вікторівна нещодавно повернулася із другого литовсько-українського бібліотечного форуму «Роль бібліотек у вирішенні проблем демократичного суспільства». Про захід та те, які знання і досвід привезла із нього, вона розповіла під зустрічі, форум проходив у Вільнюсі, Паневежисі та Купішкісі. Пані Софія також поділилася цікавою інформацією про методику бібліотерапії, перекладена українською мовою доктором Дайвою Янавічене, яка допомагає розв'язувати психологічні проблеми вразливих груп населення. Це видання забезпечить українських бібліотекарів практичними знаннями щодо застосування бібліотерапії в громадах, які переживають війну.
Сидоренко Олена Миколаївна, завідувачка бібліотеки КЗ "Панютинського ліцею" Лозівської міської ради Харківської області – познайомила із досвідом бібліотекарів закладів освіти Харківщини за темою: "Формування у користувачів шкільних бібліотек звички та потреби в читанні. З досвіду роботи бібліотекарів закладів середньої освіти Харківщини".

Інформуємо, що Секція працівників шкільних бібліотек створила свою сторінку у соціальній мережі Фейсбук Секція працівників шкільних бібліотек УБА. Будемо вдячні за увагу та поширення!