четвер, 29 березня 2018 р.

Шкільна бібліотека в реалізації державної політики в сфері освіти



27 березня поточного року Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти був проведений семінар «Роль бібліотеки закладу загальної середньої освіти в реалізації державної політики в сфері освіти». У заході взяли участь бібліотекарі, голови методичних об’єднань бібліотекарів закладів загальної середньої освіти, методисти з бібліотечних фондів області. 
Відкрив семінар доктор педагогічних наук, ректор Хмельницького ОІППО Берека Віктор Євгенович, який акцентував увагу на основній ролі бібліотеки у вихованні гармонійної, морально досконалої особистості, свідомої свого громадського обов’язку, відкритої до інтелектуального і творчого розвитку. 
Учасники семінару в online-режимі мали можливість почути та поспілкуватись з директором Українського інституту нормативної інформації Зражевським Юрієм Михайловичем. Предметом обговорення стало питання упровадження шляхів трансформування бібліотек в інформаційно-ресурсні центри закладів освіти на основі впровадження сучасних технологій та переосмислення підходів до організації оновленого бібліотечного процесу. 
Методист науково-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО Фарварщук Валентина Пилипівна наголосила на  теоретичних і практичних питаннях, пов’язаних із роботою шкільних бібліотек в умовах реалізації законодавчо-нормативних документів, акцентувала увагу присутніх на нових викликах в системі освіти та практичних діях бібліотекарів закладів загальної середньої освіти. 
Про методику проведення моніторингу читацької активності з використанням хмарних технологій розповів методист науково-методичного центру організації наукової роботи та моніторингових досліджень ХОІППО Кучерук Андрій Васильович. 
У практично-інтерактивному модулі свою діяльність презентували: 
  • лауреат Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2017» у номінації «Бібліотека – виховний простір навчального закладу» Андрукевич Наталія Василівна, завідувач бібліотеки Шепетівської ЗОШ І-ІІІ ст. №8 з питання «Школа і бібліотека: взаємодія у вихованні читача»;  
  • переможець обласної педагогічної виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» у 2017 році Гусенко Тетяна Петрівна, бібліотекар Полонської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, голова методоб’єднання з питання «Дослідницько-пошуковий проект «Моя земля – земля моїх батьків»: досвід, перспективи». Під час роботи семінару відбувся обмін досвідом успішної бібліотечної справи та вироблено рекомендації.
 

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар