середу, 27 травня 2020 р.

Рекомендації щодо виходу освітянських бібліотек із карантину



Першочерговим завданням щодо відновлення діяльності освітянських бібліотек є забезпечення належних умов задля збереження здоров’я користувачів і працівників. Державна науково-педагогічна бібліотека Україна імені В. О. Сухомлинського НАПН України як головний координаційний науково-методичний центр мережі освітянських бібліотек МОН України та НАПН України підготувала рекомендації виходу освітянських бібліотек із карантину.

Рекомендації розроблено з урахуванням специфіки роботи бібліотек, спираючись на результати останніх наукових досліджень коронавірусу COVID-19, напрацювань зарубіжних бібліотечних організацій, Української бібліотечної асоціації та провідних бібліотек України.




Пропонуємо розпочинати роботу, дотримуючись наступних правил: відновлення етапів роботи бібліотек має відбуватися відповідно до рішень Кабінету Міністрів України; відновити діяльність освітянських бібліотек (науково-педагогічні бібліотеки, бібліотеки ОІППО, бібліотеки закладів освіти) за рішенням органів місцевої влади та в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні; після відкриття бібліотеки здійснювати обслуговування користувачів тільки на абонементах, обмежуючи доступ до читальних залів та фонду.



Немає коментарів:

Дописати коментар