понеділок, 31 серпня 2020 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

Шановні колеги! Запрошуємо бібліотекарів закладів загальної середньої освіти взяти участь у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів», який проходитиме 01– 31 жовтня 2020 р. у рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек.

Із метою науковометодичного супроводу організації та проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В. О. Сухомлинського НАПН України та Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України підготовлено методичні рекомендації.
При організації заходів бібліотекарі мають враховувати те, що в умовах пандемії COVID‑19, яка створила неочікувані виклики для публічного простору бібліотек (фізичне дистанціювання), перевага має надаватися проведенню заходів у дистанційному та онлайн-режимі.

 Зверніть увагу на таку, популярну, течію як «Зелена бібліотека» –  «Green library».

Рух «Green library» розвивається в бібліотеках по всьому світу вже 20 років і пов’язаний з участю бібліотек у захисті довкілля.

«Зелені бібліотеки» пропонують створити унікальний екологічний простір у бібліотеці, який буде надавати теоретичну та прикладну інформацію на екологічну тематику для дітей та їх батьків.

 Новий простір включає:

  •  Креативний екодизайн (природні кольори, натуральні матеріали)
  •  Елементи декору з переробних матеріалів (вторсировини) 
  • Підбірку книг та електронних носіїв на екологічну тематику та навколишній світ
  • Тематичну програму (лекції та майстер класи з екологічної тематики, сортування сміття та переробки, екоклуб, інше)

  Лист ХОІППО_Про проведення Місячника шкільних бібліотек 



Немає коментарів:

Дописати коментар