вівторок, 26 січня 2021 р.

Вірші Лесі Українки – джерело невичерпної мудрості та незламної сили духу

25 лютого 2021 року виповниться 150 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) - однієї із центральних постатей в історії національної культури.

 На виконання Постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 р. № 1092-IX «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році» рекомендуємо у бібліотеках закладів загальної середньої освіти оформити тематичні виставки, присвячені життю і діяльності видатної діячки; облаштувати виставки творів,  учнівських творчих робіт, документальних експозицій, малюнків до творів Лесі Українки. Провести читацькі конференції та літературні читання за творами, цикли бесід, літературних годин та годин спілкування.

 

Постанови Верховної Ради України від 08.02.2018 р. № 2286-VIII «Про відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки»

 

    Також інформуємо, що Держаною науково-педагогічною бібліотекою України імені В.О. Сухомлинського започаткована Всеукраїнська мережева бібліотечна акція з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження видатної української письменниці «Вірші Лесі Українки – джерело невичерпної мудрості та незламної сили духу»

 

    Бажаючі взяти участь у акції до 10 лютого 2021 року надсилають на електронну адресу metodist08@i.ua відеоролики учнів, читаючих вірші Лесі Українки, які будуть розміщено у віртуальному серпантині на веб-порталі ДНПБ України імені В.О. Сухомлинського.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар