середа, 22 січня 2020 р.

Цифрова грамотність «Будь на часі!»



Повідомляємо, що 11 січня 2020 року ВГО Українська бібліотечна асоціація та Міністерство цифрової трансформації підписали меморандум про співпрацю. 

Спільно з Міністерством цифрової трансформації готується для вас серія вебінарів. 

Платформа з освітніми серіалами щодо цифрової грамотності буде доступна з 21 січня 2020 року. 

Зареєструватися на них можливо за посиланням



Вебінари дадуть розуміння, як навчатися цифровій грамотності та як допомогти відвідувачам бібліотек пройти навчання на сайті osvita.diia.gov.ua. Поки на вказаному сайті ви можете переглянути дослідження цифрової грамотності українців.



Також ми плануємо поширити на усі комп’ютеризовані бібліотеки України інформаційні плакати «Будь на часі!». Плакати надійдуть централізовано через Обласні універсальні наукові бібліотеки. Важливо не тільки розмістити ці промопостери у бібліотеці та за її межами, а й допомагати зацікавленим відвідувачам почати навчання на сайті osvita.diia.gov.ua.



Відвідувачі  бібліотеки можуть переглядати серіали  індивідуально (вдома чи у бібліотеці), але краще робити це у групах в бібліотеці! Тож просимо розглянути можливість згуртування людей  на локальних майданчиках у ваших бібліотеках для спільного перегляду освітніх серіалів. Кожну з серій, за потреби, можна переглядати знову і знову, обговорювати, уточнювати та навіть спробувати виконати практичні вправи. Надалі ми зможемо надати додаткові рекомендації, і це, у свою чергу, дозволить залучити у бібліотеки нових користувачів! 



Більше новин проекту «Дія. Цифрова освіта» 


Проект втілюється за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.



Долучайтеся!

Немає коментарів:

Дописати коментар