вівторок, 22 березня 2022 р.

«Поезія Вільних» – всеукраїнські воєнні хроніки у віршах

Міністерство культури та інформаційної політики України та Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти, за участі ініціативних волонтерів, створило національний портал «Поезія Вільних» https://warpoetry.mkip.gov.ua/

Це майданчик, на якому кожен талановитий українець може поділитися своїми творами, які навіяла жахлива війна, розв’язана російською федерацією 24-го лютого 2022 року.

Сьогодні, багато людей відчули потребу ділитися тим, що вони переживають черезпоезію, рефлексувати біль крізь змістовні рядки своїх творів.

«Кожен вірш, кожен рядок, кожне слово – це м’яка сила, яка вже частина Української історії. Після нашої перемоги, майбутні покоління мають пам’ятати крізь що ми пройшли та надихнутись відвагою і героїчною боротьбою. Долучайтеся до культурної спадщини й додавайте свої твори, адже ми точно знаємо, що війни закінчуються, а поезія – ні», - прокоментував Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики.

Долучитися може кожний: достатньо заповнити форму на сайті та, після модерації, Ваші твори якнайшвидше з’являться на порталі.

Автори навіть передбачилидодавання творів «18+», для перегляду яких необхідно підтвердити свій вік. Також, у кожного відвідувача є можливість проголосувати за улюблені вірші, натиснувши на «сердечко» і перемикатися між світлою та темною темами інтерфейсу. А згодом, Міністерство випустить надруковану збірку віршів, до якої увійдуть найкращі роботи талановитих митців, які долучилися до ініціативи «Поезія Вільних».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар