пʼятницю, 18 листопада 2022 р.

Плануємо роботу бібліотеки на 2023 рік

Бібліотека – твоє безпечне місце в небезпечному світі.Саме таким слоганом я означила би наступний бібліотечний рік. Україна проходить наразі складні часи, багато планів, вибудованих керівництвом країни до 24 лютого 2022 року, швидше за все, буде анульовано. Так, наприклад, якби не було війни, наступний рік міг би стати роком повсюдної цифровізації держави, розвитку та підтримки сільських шкіл, музеїв, бібліотек. Але ситуація склалася по-іншому, тож 2023 рік буде  роком безпеки і відновлення територій в Україні.

Запитаєте, як планувати робочий час. Як завжди. У відповідності із виписаними завданнями, показниками, заходами, нормами часу на процеси. Ми не знаємо напевне, яким буде наступний рік і чи будуть у нас можливості виконати заплановане. Саме життя вноситиме по мірі потреби корективи у наші плани. 
Отже, при плануванні раджу зазирнути у Календар ООН. Від допоможе зорієнтуватися та прив’язати певні тематичні заходи до відповідних днів календаря.
На державному рівні у 2023 році в Україні відзначатиметься 
Повний календар пам'ятних та ювілейних дат дивіться за цим покликанням https://lukl.kyiv.ua/wp-content/uploads/2015/08/dati_2022-2.pdf
На сайті ЮНЕСКО оголошено про  світову книжкову столицю 2023. Місто Аккра (столиця Гани) серед інших форм популяризації читання  планує засновувати мобільні бібліотеки для охоплення маргінальних груп населення, проводити заходи з метою сприяння читанню та написанню книжок різними мовами Гани, створювати центри освіти для безробітної молоді та організувати конкурси народного мистецтва та культури Гани, які будуть інклюзивними.  
Джерело 

Немає коментарів:

Дописати коментар