пʼятницю, 31 січня 2020 р.

Місія бібліотеки



Ділюсь враженнями…
Пропоную роздуми бібліотекаря Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Маріни Ползюкової.

«Взяти участь у конкурсі мене спонукала впевненість, що я можу поділитися досвідом роботи з читачами проблематичної для педагогічного середовища школи вікової категорії – підлітками. Сьогодні ми розуміємо, що назавжди канули в Лету ті прекрасні часи, коли бібліотека асоціювалася з великою кількістю книжок на полицях і чергою читачів за найпопулярнішими. Але тільки від творчості, креативності, мудрості, професійності бібліотекаря залежить особлива атмосфера в кабінеті № 1, де ведуть свою бесіду мудрий автор і допитливий читач, і необов’язково це має бути паперовий носій інформації…»
«Місія бібліотеки, яку я бачу сьогодні і в майбутньому, - виховання громадянина України – справжнього патріота з глибоко усвідомленою соціальною позицією, створення умов для розвитку, самоосвіти, самореалізації, здатності вчитися упродовж всього життя, пропагування здорового способу життя.
Моя мрія: кожна шкільна бібліотека – сучасний дослідницький майданчик з вільним доступом до якісного інформаційного продукту на різних носіях інформаційних джерел, де читач має можливість розширяти коло пізнавальних інтересів, відкривати для себе нове, цікаве, творити вільно, креативно, оригінально, забезпечити самореалізацію та життєвий успіх. До своєї мети йду щодня, щомісяця, щорічно, намагаюсь втілювати в життя новітні технології, методики, створювати позитивний імідж».

Маріна Ползюкова

Немає коментарів:

Дописати коментар